Αγγλικά για ακαδημαϊκούς σκοπούς:International English Language Testing System (IELTS)

International English Language Testing System (IELTS)

Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες αλλοδαπών απαιτούν ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης και αδειοδότησης, την πιστοποίηση γλωσσικών δεξιοτήτων στα αγγλικά. Οι οργανισμοί αυτοί χρησιμοποιούν oλοένα και περισσότερο την εξέταση IELTS.

Παγκόσμια αναγνώριση για σπουδές και εργασία

Η εξέταση IELTS δημιουργήθηκε από το Cambridge ESOL, το Βρετανικό Συμβούλιο και το IDP: IELTS Australia. Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι εντός και εκτός του αγγλόφωνου κόσμου χρησιμοποίησαν το IELTS εντός του 2008. Το IELTS αναγνωρίζεται από περισσότερους από 4.500 οργανισμούς σε περισσότερες από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Η εξέταση είναι διαθέσιμη σε πάνω από 100 χώρες και σε περισσότερα από 300 εξεταστικά κέντρα. Διενεργούνται 4 εξεταστικές περίοδοι ανά μήνα.

Ακαδημαϊκή ή Γενική Εκπαίδευση

Η εξέταση IELTS είναι διαθέσιμη σε δύο μορφές:

  • Ακαδημαϊκή – η μορφή αυτή αξιολογεί την ικανότητα ενός ατόμου να σπουδάσει στα αγγλικά σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
  • Γενικής εκπαίδευσης – η μορφή αυτή απευθύνεται σε άτομα που πρόκειται να μετοικήσουν σε κάποια αγγλόφωνη χώρα με σκοπό την εργασία ή την επαγγελματική πρακτική σε επίπεδο κάτω του προπτυχιακού. Χρησιμοποιείται επίσης στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις υπηρεσίες μετανάστευσης.

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στις δεξιότητες της Ακρόασης, Ανάγνωσης, Γραφής και Ομιλίας. Οι ενότητες Κατανόηση Προφορικού Λόγου και Παραγωγή Προφορικού Λόγου είναι κοινές για όλους τους υποψηφίους. Στις ενότητες Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Παραγωγή Γραπτού Λόγου οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο μορφές: την Ακαδημαϊκή ή εκείνη της Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την εξέταση υπολογίζεται περίπου στις 2 ώρες και 45 λεπτά. Η εξέταση στις πρώτες τρεις ενότητες – Κατανόηση Προφορικού Λόγου, Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Παραγωγή Γραπτού Λόγου – ολοκληρώνεται μέσα σε μία μέρα. Η εξέταση για την ενότητα Παραγωγή Προφορικού Λόγου μπορεί να δοθεί, σε συνεργασία με το εξεταστικό κέντρο, μέσα στο διάστημα 7 ημερών πριν ή μετά την εξέταση στις υπόλοιπες ενότητες.

Η εξέταση IELTS διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή σε πολλές χώρες αν και η βαθμολογία και τα πιστοποιητικά δεν διαφέρουν από αυτά της γραπτής εξέτασης.

Βαθμολογία της εξέτασης IELTS

Η εξέταση είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει το επίπεδο κάθε υποψηφίου από βασικό έως πολύ προχωρημένο. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν ένα βαθμό σε μία κλίμακα από το 0 έως το 9 ως ανώτερο και κατώτερο επίπεδο αντίστοιχα. Τα περισσότερα πανεπιστήμια δέχονται βαθμούς μεταξύ των 6 – 7 ως ικανοποιητικούς για τους υποψήφιους σπουδαστές τους.

Source: http://www.cambridgeesol.org

LINK/ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ που ίσως να σας ενδιαφέρει: TOEFL

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!.

'Η μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και εκδηλώσεις μας μέσω FeedBurner και κατευθείαν στο email σας!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία (*) γιατί αλλιώς η φόρμα δε θα μπορέσει να υποβληθεί.

Όνομα *

Email * (Δεν θα δημοσιευθεί)

Website

Σχόλια