Ενημέρωση για το CAMBRIDGE από το MOOSE LANGUAGE SCHOOLS [Video & Φωτογραφίες]

“ Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόγραμμα σπουδών με την κατεύθυνση Cambridge ”

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γιώργος Μουστόγιαννης, Διευθυντής Σπουδών MOOSE LANGUAGE SCHOOLS σε μια πρωτότυπη και ουσιαστική εκδήλωση ενημέρωσε μαθητές και γονείς για το  «Τι σημαίνει για το παιδί να αποκτήσει ένα πτυχίο CAMBRIDGE» Έγινε ενημέρωση και λύθηκαν απορίες γονέων και μαθητών όλων των επιπέδων στο hall του Κέντρου. Επίσης ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις Εξετάσεις Α1, Α2, Β1, B2, Γ1 και Γ2  Young Learners, Key for Schools, PET for Schools, FCE for Schools, Cambridge Advanced, Cambridge Proficiency.

 

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Γιώργος Μουστόγιαννης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχετε δει ποτέ καμιά διαφήμιση της Ferrari; Μήπως επειδή εγώ και σεις δεν έχουμε μια Ferrari στην κατοχή μας αυτό την καθιστά υποδεέστερη ή λιγότερο αξιόπιστη εταιρία;

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Cambridge. Το ότι ο κόσμος παίρνει  εδώ στην Ελλάδα – διότι μόνο εδώ γίνεται αυτό – πιστοποιητικά από κάθε λογής φορέα δεν μειώνει την αίγλη του Πανεπιστημίου  Cambridge. Έχει πάνω από 800 χρόνια στο δυναμικό του και το τμήμα εξετάσεων γλωσσομάθειας πάνω από 100 ενώ αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους. Σε αυτήν την ενημέρωση θα σας παρουσιάσουμε το αυτονόητο. Αυτό που μπορείτε να το επιβεβαιώσετε με ένα κλικ στον υπολογιστή σας.

Θα ήθελα να σας θέσω μερικά ερωτήματα. Θα εμπιστευόσασταν τη ζωή σας σε κάποιον που απλά έχει το δίπλωμα οδήγησης; Πώς θεωρείτε λοιπόν ότι ένας εργοδότης θα αρκεστεί στο πτυχίο που θα του δείξετε χωρίς να ελέγξει τις γνώσεις σας σε μία ολιγόλεπτη συνέντευξη στα αγγλικά ζητώντας συνάμα και βιογραφικό στα αγγλικά;

Ποια είναι μεγαλύτερη απογοήτευση; Να αποτύχεις σε μια εξέταση ή να ενδιαφέρεσαι για μια θέση εργασίας  και να μη μπορείς να στείλεις καν βιογραφικό ή ακόμα χειρότερα να τρέμεις στην ιδέα ότι η συνέντευξη θα διεξαχθεί και στα αγγλικά; Ή μήπως είναι λιγότερο απογοητευτικό να βλέπεις τους άλλους να ανεβαίνουν επαγγελματικά επειδή  «απλά» γνωρίζουν αγγλικά-όχι μόνο στα χαρτιά;   Ποιος περιμένει ότι θα ‘χει μόνο ελληνόφωνους συναδέλφους όταν ήδη τώρα η σύσταση των σχολικών τάξεων διαμηνύει ακριβώς  το αντίθετο; Την εποχή του internet , που η κάθε εταιρεία έχει  θυγατρική ή συνεργάτες  στο εξωτερικό   εμείς έχουμε αμφιβολίες για τη χρησιμότητα των αγγλικών; Πριν από 30 χρόνια εθεωρείτο σημαντικό να μάθει κανείς αγγλικά και σιγά – σιγά άρχιζε ο κόσμος να μαθαίνει και δεύτερη γλώσσα. Τι έγινε από τότε; Πολλά συνέβησαν από τότε, συμβαίνουν και θα συμβούν…. εις βάρος των παιδιών μας αν δεν προσέξουμε εμείς οι μεγάλοι και τα ίδια γιατί πρέπει να μαθαίνουν και αυτά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να μάθουν πως οι πράξεις τους  έχουν αποτελέσματα – άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Εμείς ως παιδαγωγοί, οι γονείς και οι λοιποί οφείλουμε χωρίς να είμαστε παρεμβατικοί να κατευθύνουμε τα παιδιά βάζοντας τα σε καταστάσεις που θα συμβάλλουν στο να αποκτήσουν τις γνώσεις, το υπόβαθρο ώστε να ανταπεξέλθουν όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και κοινωνικά.

Ό,τι γνωρίζουμε δεν το Φοβόμαστε! Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόγραμμα σπουδών με την κατεύθυνση Cambridge. Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε απορίες, να εξηγήσουμε τα δυνατά σημεία, τις προτάσεις μας και να σχεδιάσουμε μαζί αυτό το κάτι παραπάνω! Γιατί χωρίς αυτό το κάτι εδώ στο σχολείο μας γίνεται δουλειά, αλλά μπορούμε αυτό το κάτι παραπάνω!»

Μετά την ενημέρωση οι συζητήσεις συνεχίστηκαν σε πολύ όμορφο κλίμα στον μπουφέ. [Στο Κέντρο MOOSE LANGUAGE SCHOOLS υπάρχει ολοκληρωμένη παρουσίαση για το CAMBRIDGE].

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα της ενημέρωσης:

Φωτογραφίες Από Την Ενημέρωση

Πηγή: Notospress.gr

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!.

'Η μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και εκδηλώσεις μας μέσω FeedBurner και κατευθείαν στο email σας!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία (*) γιατί αλλιώς η φόρμα δε θα μπορέσει να υποβληθεί.

Όνομα *

Email * (Δεν θα δημοσιευθεί)

Website

Σχόλια