Ο Mr Moose εξηγεί… Γιατί Moose!

Moustogiannis-Giorgos

Απαντώντας σε πέντε βασικά ερωτήματα, ο ιδρυτής του Moose Language Schools στη Σπάρτη, Γιώργος Μουστόγιαννης, εξηγεί στους γονείς πώς θα λύσουν το “γρίφο” επιλογής φροντιστηρίου, τι πρέπει να προσέξουν και πώς επηρεάζεται η συγκεκριμένη αγορά από τις οικονομικές εξελίξεις:

Ο ΦΠΑ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι πλέον στο 23%. Αυτό θα επιβαρύνει τις τιμές;

Να μην φοβούνται οι γονείς όταν ακούν για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ των φροντιστηρίων, διότι, έχοντας πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, στο Moose αποφασίσαμε συνειδητά να απορροφήσουμε κατά το δυνατόν τις αυξήσεις.

Εξάλλου τα ιδιαίτερα μαθήματα που παραδίδονται από το Κέντρο μας καθώς και τα ολιγομελή τμήματα (κατ’ ουσίαν πρόκειται για ιδιαίτερα), τα οποία ούτως η άλλως χρεώνονται περισσότερο, δεν θα τα επιβαρύνουμε με 23% ΦΠΑ.

Κι όμως στην αγορά υπάρχουν φθηνότερα Κέντρα…

Πραγματικά φθηνότερα ή φαινομενικά;

Κοιτάξτε, υπάρχουν διάφορα τεχνάσματα. Για παράδειγμα κάποιοι χρεώνουν μισό το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο (χρεώνουν ωστόσο τον Ιούνιο, και ορισμένοι και τον Ιούλιο). Και μάλιστα σε προετοιμασία που διαρκεί περισσότερες τάξεις με λιγότερες ώρες ετησίως.

Τα δίδακτρα όμως είναι ετήσια με μηνιαίες δόσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση του μαθητή και όχι ανά μήνα όπως λανθασμένα ενημερώνουν πολλοί. Οπότε δεν έχει νόημα όλο αυτό… Ρωτήστε όποιον λογιστή θέλετε ή μπείτε στο Παρατηρητήριο Τιμών, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες υποχρεούμαστε να αναρτούμε τις τιμές μας.

Σε άλλες περιπτώσεις η επίτηδες “κουτσουρεμένη” ύλη επιταχύνεται από κάποιους κατά τρόπο φαιδρό, για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της άμεσης προόδου. Αυτό συχνά συνοδεύεται από την αγορά συγκεκριμένων βιβλίων, ώστε “έξυπνα” να δεσμευτεί ο μαθητής για καλοκαιρινά μαθήματα ή για το επόμενο σχολικό έτος.

Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι στο Moose Language Schools. Έχουμε ολοκληρωμένο/συμπαγές χρονοδιάγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στην ηλικία και το επίπεδο των παιδιών.

Ειδικότερα για τους μαθητές εκείνους που παρουσιάζουν κενά, παρέχουμε υποστήριξη μελέτης εντός του Κέντρου μας, ώστε να υπάρχει εποπτεία και ώθηση της προόδου τους. Σημειωτέον ότι δεν χρεώνουμε αυτή την υπηρεσία, μένοντας πιστοί στο λειτούργημά μας.

Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τα παιδιά σαν πορτοφόλια!

Και παρότι είμαστε συνεπείς φορολογούμενοι με διαρκώς αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις, δεν μετακυλίουμε το κόστος στις οικογένειες.Mp Moose

Πώς συμβουλεύετε τους γονείς να επιλέξουν φροντιστήριο;

Σίγουρα όχι μόνο μέσω φημών και μόνο. Οι γονείς θα πρέπει να ψάξουν, να γνωρίσουν από κοντά τους υπεύθυνους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καθώς και τους χώρους όπου θα κινούνται τα παιδιά τους. Οφείλουν ακόμη να λάβουν υπεύθυνη ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών, τη φιλοσοφία του κάθε Κέντρου, τις χρεώσεις κ.ο.κ. Και αν μη τι άλλο, οφείλουν να γνωρίσουν τους καθηγητές στους οποίους θα εμπιστευτούν τα παιδιά τους.

Στον εκπαιδευτικό οργανισμό Moose Language Schools παραμένουμε πιστοί στο λειτούργημα που ασκούμε:

> Πιστεύουμε ότι ο μαθητής είναι το κέντρο της εκπαίδευσης,

> Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας,

> Διδάσκουν άριστοι καθηγητές, Άγγλοι και Έλληνες, αυστηρά επιλεγμένοι,

> Προάγουμε αξίες και

> Δημιουργούμε πρότυπα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση,

> Διαθέτουμε επίσης ένα σύγχρονο, άνετο περιβάλλον, με δανειστική βιβλιοθήκη και υπολογιστές.

Αγαπητοί γονείς, μην βασίσετε την εκπαίδευση των παιδιών σας σε κριτήρια άλλων, σε άσχετες γνωριμίες και στην απόσταση του φροντιστηρίου από το σπίτι σας.

Σε τι υπερτερεί το φροντιστήριο από το “μαύρο” ιδιαίτερο; Καθηγητής ο ένας, καθηγητής και ο άλλος…

Αφενός, ο εκπαιδευτικός ενός Κέντρου υπηρετεί ένα μελετημένο πρόγραμμα σπουδών, υπόκειται σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, ελέγχει και ελέγχεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Για τον εκπαιδευτικό που κάνει το όποιο μάθημα στο σαλόνι του σπιτιού του, τι να σας πω; Τι εγγυήσεις παρέχει; Σε ποιον λογοδοτεί;

Εάν μάλιστα κάποιοι επικαλούνται το όνομα του φροντιστηρίου με το οποίο είχαν ή έχουν εργασιακή σχέση, γιατί να επιλεγούν εκείνοι και όχι το φροντιστήριο; Απλή λογική… Δεν είναι σε θέση γονείς και μαθητές να ελέγξουν πράγματα όπως τι πτυχίο έχει ο καθηγητής αυτός, την προϋπηρεσία του, αν είχε επιτυχίες με μαθητές που ανέλαβε στο παρελθόν, τι μεθόδους χρησιμοποιεί κλπ.

Αφετέρου, στην τάξη υπάρχει διπλό κέρδος, φερ’ ειπείν μέσω group-learning, από τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι συμμαθητές του παιδιού ή το body language (=γλώσσα του σώματος) του καθηγητή.

Ίσως το βασικό επιχείρημα μιας τέτοιας επιλογής (ιδιαιτέρου στο σπίτι αντί φροντιστηρίου) να είναι το οικονομικό. Σε αυτό έχουμε να απαντήσουμε πως, ναι, η εκπαίδευση κοστίζει, εντούτοις η άγνοια στοιχίζει περισσότερο.

Εμείς στο Moose δεν “παζαρεύουμε” τις υπηρεσίες μας, διαθέτουμε όμως κατανόηση. Ελάτε να συζητήσουμε! Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση για να βρούμε λύση. Νομίζω ότι η μόρφωση των παιδιών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε στην τύχη.

Ενδεικτικά μόνο να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αγωγής που προσφέρει ένα φροντιστήριο στο παιδί: Είναι ο σεβασμός του χώρου. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει στην πράξη σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Όπου περνούν καλά, τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν και να σέβονται.

Μιλήστε μας για τη μέθοδο που εφαρμόζει το Moose Language Schools.

Στο Κέντρο μας χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα μέσα και μεθόδους διδασκαλίας απόλυτα εναρμονισμένες με τις οδηγίες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσών:

> Διδάσκουμε εξαιρετικής ποιότητας βιβλία, βραβευμένα διεθνώς (όπως αυτά της Express Publishing), σε συνδυασμό με εκπαιδευτικές εφαρμογές σε διαδραστικούς πίνακες.

> Οι μαθητές χρησιμοποιούν διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο για μελέτη.

> Ακολουθούμε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστοποίησης Σπουδών στην Ξένη Γλώσσα με το Φάκελο Γλωσσικών Δραστηριοτήτων.

> Κάνουμε δωρεάν διδασκαλία με multimedia.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: Λαμβάνουμε υπόψη όλους τους τύπους μαθητών και τον ιδιαίτερο τρόπο που μαθαίνουν, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματά τους. Οι μαθητές μας μαθαίνουν ευχάριστα, εύκολα και όλο αυτό τους δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.

Κάνουμε χρήση της παραδοσιακής διδασκαλίας, συνδυάζοντάς την παράλληλα με τον σύγχρονο τρόπο.

Στηρίζουμε και προωθούμε τη βιωματική μάθηση με διαλόγους, projects και θεατρικά, γιατί μαθαίνοντας βιωματικά μαθαίνεις καλύτερα.

> Οι καθηγητές μας είναι επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια, βασισμένα όχι μόνο στο άριστο βιογραφικό τους αλλά και στην εν γένει προσωπικότητά τους.

Θα ήθελα τέλος να τονίσω ότι είμαστε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Λακωνίας, που σημαίνει ότι οι καταστατικές υποχρεώσεις μας επιτάσσουν την προστασία του κοινωνικού συνόλου, του δημοσίου συμφέροντος, τη διεξαγωγή εξετάσεων με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας γλωσσομάθειας, καθώς και την τήρηση κανόνων επαγγελματικής ηθικής από τα μέλη της Ομοσπονδίας και των τοπικών σωματείων. Στο πλαίσιο αυτό τηρούμε ορισμένες αρχές και αξίες που θεωρούμε απαραίτητες για μια έντιμη σχέση μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας και των πελατών τους.

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!.

'Η μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και εκδηλώσεις μας μέσω FeedBurner και κατευθείαν στο email σας!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία (*) γιατί αλλιώς η φόρμα δε θα μπορέσει να υποβληθεί.

Όνομα *

Email * (Δεν θα δημοσιευθεί)

Website

Σχόλια