Young Learners English: Οι Εξετάσεις Αγγλικών για Μικρούς Μαθητές

«Αυτή η εξέταση με βοήθησε να μάθω καλύτερα την αγγλική γλώσσα και τώρα δε φοβάμαι τις εξετάσεις»    Βασίλης Ρεγκλής

Η εκμάθηση αγγλικών σήμερα αποτελεί ζωτικής σημασίας εργαλείο που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να επιτύχουν τους στόχους τους στη ζωή. Όσο πιο νωρίς αρχίσουν να μαθαίνουν αγγλικά, τόσο το καλύτερο. Με τις σωστές μεθόδους, η εκμάθηση αγγλικών μπορεί να γίνει γρήγορα, ευχάριστα και με συνέπεια. Η εξοικείωση με τα αγγλικά ήδη από το δημοτικό θα τους προσφέρει γερά θεμέλια τα οποία θα αποτελέσουν πλεονέκτημα για τις μελλοντικές σπουδές τους.

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά, είναι σημαντικό να μαθαίνουν αγγλικά πρακτικά και χρήσιμα. Να μπορούν να μιλούν σωστά και να επικεντρώνονται στην απόκτηση μόρφωσης διεθνούς επιπέδου που θα τα προετοιμάσει για σπουδές στο εξωτερικό ή για τον διεθνή επαγγελματικό χώρο.

Στο Cambridge ESOL αλλά και εμείς στο MOOSE LANGUAGE SCHOOLS πιστεύουμε ότι η μάθηση δεν πρέπει να είναι αγχωτική για τα παιδιά αλλά διασκεδαστική και να παρέχει κίνητρα, ώστε η εξάσκηση στις δεξιότητες γραφής, ανάγνωσης και ομιλίας να έρχονται σαν μέρος μιας φυσικής διαδικασίας. Καθώς η αυτοπεποίθησή τους μεγαλώνει, θα ενδιαφερθούν να μάθουν περισσότερα και να χρησιμοποιήσουν τα αγγλικά σε πιο απαιτητικά επίπεδα.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της αυτοπεποίθησης παίζουν η υποστήριξη και η ενθάρρυνση που τους δίνετε εσείς σαν γονείς – να θυμάστε ότι τα παιδιά σας χρειάζεται να εξασκούν τα αγγλικά τους όσο περισσότερο γίνεται και στο σπίτι.

Τα παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά σε νεαρή ηλικία έχουν ένα πλεονέκτημα που θα τα ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Το Cambridge ESOL το γνωρίζει και για αυτό το λόγο έχει σχεδιάσει ένα σύστημα εξετάσεων που μπορεί να ωθήσει τα παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω προς την ολοκληρωμένη εκμάθηση των αγγλικών.

Οι Εξετάσεις Αγγλικών για Μικρούς Μαθητές είναι ένα αξιόπιστο και επαρκές σύστημα αξιολόγησης των ικανοτήτων του κάθε παιδιού στις 4 βασικές δεξιότητες – ακρόαση, ομιλία, γραφή και ανάγνωση. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης και τα παιδιά ενθαρρύνονται να στοχεύσουν σε ανώτερα πιστοποιητικά κερδίζοντας τις «ασπίδες» που δείχνουν την πρόοδό τους.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτές άνω των 200.000 παιδιών από περισσότερες από 50 χώρες. Οι εξετάσεις διενεργούνται από το Cambridge ESOL, τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambridge της Αγγλίας, ενώ σχεδιάζονται και διορθώνονται από ειδικούς στη διδασκαλία και αξιολόγηση ξένων γλωσσών.

 Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις YLE;

Οι εξετάσεις διατίθενται σε τρία επίπεδα:

Αρχάριοι (Starters)

Μεσαίοι (Movers)

Προχωρημένοι (Flyers)

Το υψηλότερο από τα τρία επίπεδα – Flyers – αντιστοιχεί στο επίπεδο A2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και είναι περίπου ισοδύναμο με το Key English Test (KET) for Schools. Τα επίπεδα Starters και Movers αντιστοιχούν στο επίπεδο A1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.

Οι εξετάσεις καλύπτουν τις τέσσερις γλωσσικές ικανότητες – ακρόαση, ομιλία, ανάγνωση και γραφή – με έμφαση στην ικανότητα ομιλίας και ακρόασης. Οι εξετάσεις αποτελούνται από τρεις ενότητες σε κάθε επίπεδο:

Κατανόηση Προφορικού Λόγου – τεστ πολλαπλών επιλογών κατά το οποίο τα παιδιά ακούν σύντομα ηχογραφημένα κείμενα και συμπληρώνουν ορισμένες ασκήσεις για να δείξουν το επίπεδο κατανόησης.

Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου – τεστ με ‘μολύβι και χαρτί’ κατά το οποίο τα παιδιά δείχνουν την ικανότητά τους να διαβάζουν και να γράφουν απλά αγγλικά.

Παραγωγή Προφορικού Λόγου – σύντομη συνέντευξη η οποία διαρκεί από 5 έως 9 λεπτά με εξεταστή προφορικών που παρακολουθείται ειδικά στη διεξαγωγή αυτών των τεστ. Οι εξεταστές τελούν υπό την εποπτεία του Cambridge ESOL για να διασφαλίζεται ότι εφαρμόζονται τα ίδια πρότυπα εξέτασης και βαθμολόγησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καθώς τα παιδιά βελτιώνουν το επίπεδό τους προχωρώντας προς το επίπεδο των Προχωρημένων (Flyers), βρίσκονται σε θέση να συμμετάσχουν σε ανωτέρου επιπέδου εξετάσεις όπως οι Key English Test (KET) for Schools και Preliminary English Test (PET) for Schools οι οποίες αποτελούν σημαντικά προσόντα για την περαιτέρω εξέλιξή τους στον τομέα της αγγλικής γλωσσομάθειας ή στον επαγγελματικό τομέα.

Γιατί να επιλέξετε ένα πιστοποιητικό του Cambridge ESOL;

Εγγυημένη πρόοδος

Όποια και αν είναι η ηλικία, η ικανότητα ή οι λόγοι για τους οποίους το παιδί σας σπουδάζει αγγλικά, το Cambridge ESOL διαθέτει την κατάλληλη εξέταση.

Ξεκινώντας από πιστοποιητικά για παιδιά του δημοτικού προχωρούν σε πιστοποιητικά για αρκετά προχωρημένους μαθητές. Θα διαπιστώσετε ότι η απόκτηση του κάθε πιστοποιητικού οδηγεί λογικά στην συμμετοχή σε μία πιο προχωρημένου επιπέδου εξέταση. Επειδή οι εξετάσεις του Cambridge ESOL αξιολογούν την γνώση που ήδη κατέχουν οι μαθητές και όχι αυτή που θα έπρεπε να έχουν, η διαδικασία εκμάθησης διαρκώς ενθαρρύνεται και κατ’ επέκταση, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους.

Ακόμα και το πλέον βασικό σε γνώση πιστοποιητικό είναι μια καλή αρχή για συμμετοχή σε εξετάσεις ανωτέρου επιπέδου για επαγγελματικούς ή ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Αναγνώριση

Ένα πιστοποιητικό στα αγγλικά αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για ένα παιδί που ενδιαφέρεται να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν στο μέλλον. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για το ίδιο το παιδί σας να στοχεύει σε πιστοποιητικά που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης, όπως συμβαίνει με όλα τα πιστοποιητικά του Cambridge ESOL.

Το επόμενο βήμα

Χιλιάδες Κέντρα Ξένων Γλωσσών προσφέρουν κύκλους προπαρασκευαστικών μαθημάτων για τις εξετάσεις του Cambridge ESOL και μεταξύ αυτών έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι συμπεριλαμβάνεται και το MOOSE LANGUAGE SCHOOLS.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση είμαστε στη διάθεσή σας από Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00-13.00, 15.00-22.00 και Σάββατο 9.00-13.00. (τηλ. 27310 89361/6942554937)

 

ΠΗΓΗ/SOURCE: http://www.cambridgeesol.org/index.html

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!.

'Η μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και εκδηλώσεις μας μέσω FeedBurner και κατευθείαν στο email σας!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία (*) γιατί αλλιώς η φόρμα δε θα μπορέσει να υποβληθεί.

Όνομα *

Email * (Δεν θα δημοσιευθεί)

Website

Σχόλια