Γιατί δεν πρέπει να δίνουν τα παιδιά αμφίβολης ποιότητας εξετάσεις Β2- Lower από την 3η και 4η κανονική (C και D class).

(Από Φόρουμ Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών)

… Ένας θαυμάσιος φίλος μου τηλεφώνησε σήμερα το βράδυ, πολύ αναστατωμένος. Πολλοί μαθητές του, 10, 11 και 12 ετών, ήρθαν σήμερα με τους γονείς τους, απαιτώντας να γράψουν ένα υποδεέστερο τεστ από εξετάσεις που οι φίλοι τους είχαν εγγραφεί στο κέντρο ξένων γλωσσών της διπλανής πόρτας.

Το συγκεκριμένο κέντρο πραγματικά καυχιόταν ότι έστελνε τους μαθητές του για να δώσουν εξετάσεις Β2 πολύ νωρίτερα. Φυσικά μπορούν, διότι αυτά εισέρχονται για μια εξέταση που είναι…..απλά υποδεέστερη.

Τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει, καθώς ζει με το φόβο να χάσει το μισό σχολείο του;

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για το τι πραγματικά θα συναντήσουν τα παιδιά στο μέλλον.
1. Στο πανεπιστήμιο θα χρειαστεί να μελετήσουν πηγές γραμμένες στα αγγλικά ( χρειάζεται άριστη γνώση και όχι πιστοποιητικό)
2. Αν βγουν με Erasmus το ίδιο
3. Για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές IELTS, (χρειάζονται γνώσεις επιπέδου Cambridge)
4. Για εργασία στην Ευρώπη αρχίζουν και ζητούν IELTS για υψηλές θέσεις (πχ ιατρών σε νοσοκομεία)
5. Ένστολοι: δίνουν γραπτές εξετάσεις είτε έχουν πιστοποίηση είτε όχι για c2 για να μπορέσουν να πάνε εξωτερικό υπηρεσιακά
6. Για εργασία εντός και εκτός της Ελλάδας τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει πλέον η συνέντευξη και εκεί πρέπει να είσαι δυνατός (τέλεια γνώση της γλώσσας)
7. Πολλές εταιρίες επενδυτών από το εξωτερικό έχουν δικά τους τεστ που δίνουν οι υποψήφιοι και όσοι από αυτούς περάσουν πάνε σε συνέντευξη
8. Εάν τα παιδιά σαν φοιτητές ή μετανάστες σε Αγγλόφωνη χώρα, δεν ξέρουν να μιλήσουν ή να γράψουν σωστά Αγγλικά, θα αποτύχουν στις εξετάσεις που πρέπει να γράψουν. Μετά θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα μέχρι να φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο για εργασία ή σπουδές και αυτό έχει κόστος χρηματικό σε στέγη, σε μαθήματα (που είναι πολύ πιο ακριβά από των δικών μας κέντρων ξένων γλωσσών!) κλπ.

9. Τα σωστά αγγλικά δεν είναι απλά ένα μηνιαίο έξοδο. Είναι επένδυση για το παιδί – κάτι πολύ πιο σημαντικό από το πιστοποιητικό- ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!!!

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!.

'Η μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και εκδηλώσεις μας μέσω FeedBurner και κατευθείαν στο email σας!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία (*) γιατί αλλιώς η φόρμα δε θα μπορέσει να υποβληθεί.

Όνομα *

Email * (Δεν θα δημοσιευθεί)

Website

Σχόλια